Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Párizsikrémes csokoládétorta
A tésztához:
8 db tojás
24 dkg cukor
20 dkg finomliszt
4 dkg kakaópor
6 gramm sütőpor
A krémhez:
3 ,5 dl tejszín
20 dkg cukor
10 dkg kakaópor
10 dkg csokoládé
35 dkg vaj
A díszítéshez:
1,5 dl tejszín
15 dkg csokoládé
2 ek étolaj
A bevonáshoz:
a megmaradt krém
Elkészítés:
Két db 24 cm-es torta forma aljába sütőpapírt vágunk.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük jó 10 perc alatt elektromos habverővel.
A lisztet,kakaóport,sütőport összekeverjük és egy fakanállal a tojásos masszába forgatjuk.
A két előkészített formába töltjük .
180 fokra melegített sütőben tűpróbáig sütjük.(kb 20 perc)
A krémhez a tejszínt felmelegítjük a cukorral, majd belekeverjük a kakaót ,az apróbbra tördelt csokoládét és a vaj felét.
Amikor szép sima, félretesszük hűlni. Ha teljesen kihűlt, hozzáadjuk a vaj másik felét és jól összedolgozzuk, felverjük.
A két tortát egyenként félbe vágjuk.
A piskóta lapokat betöltjük,hagyunk annyit,hogy a tetejét és oldalát is bevonhassuk vele.
A csokoládét az étolajjal mikróban felolvasztjuk.
A torta tetejére tesszük úgy ,hogy az oldalára is folyjon belőle.
A díszítéshez a tejszínt felverjük keményre és díszítsük a tortát.
Egy kis számítógép marcipán figurával,gyertyával díszítettem.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!