Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Lajos Mari 66 torta szakácskönyvéből készült ez a szépséges torta egyik Húsvétra.
Mennyei finom volt.
Fogadjátok szeretettel.
Húsvéti orosz krémtorta
8 db tojás
160 g cukor
200 g liszt
2 csapott tk. sütőpor
Krémhez és a töltelékhez:
3 dl tej
1 dl rum
10 dkg mazsola
15 dkg cukrozott citrom,narancshéj,cseresznye vegyesen
20 dkg cukor
1/2 citrom héja
1 vaníliarúd
15 gr zselatin
5 tojássárgája
1/2 tasak vaníliás pudingpor
4 dl tejszínhab
A díszítéshez:
1 tasak vaníliás cukor
2 dl habtejszín
10 dkg pirított mandulaforgács
10 dkg színes zselés cukorka
1 csoki nyuszika
Piskóta elkészítése:
A tojásfehérjéket a cukorral keményre felvertem,hozzá adtam a tojássárgákat,jól kidolgoztam.
A lisztet a sütőporral összekevertem és a masszába óvatosan bele kevertem.
24 cm-es kapcsos torta formát kibéleltem sütőpapírral és megsütöttem.
Amikor kihűlt,3 lapra vágtam.
Krém elkészítése:
A töltelékhez a mazsolát és a 3 ízű citrushéjakat apróra vágjuk és rumban áztatjuk.
A vaníliakrémhez 2 dl tejet felforralunk a cukorral,a citromhéjjal és vaníliarúd kikapart belsejével.
Fedő alatt pihentetjük,a zselatint 1 dl vízben beáztatjuk.
A tojássárgákat elkeverjük a cukorral,az 1 dl tejjel,pudingporral és hozzászűrjük a vaníliás tejet.
Vízgőz felett sűrű krémmé főzzük.
Tűzről levéve hozzáadjuk a megpuhult zselatint,olvadásig kevergetjük és hagyjuk kihűlni.
A 4 dl tejszínt kemény habbá verjük és a krémhez keverjük.
Betöltjük a lapokat.
Az alsó lapra a krém 1/3 része,megszórjuk a gyümölcsök felével,rátesszük a 2. lapot,megkenjük a krémmel,maradék gyümölcs kerül rá és befedjük a 3. lappal és a maradék krémmel.
Hűtőbe tesszük 12 órára.
A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük.
Feléből habrózsát nyomunk a tortára,a másik részéből a torta oldalát és tetejét vonjuk be.
Pirított mandulaforgáccsal díszítjük.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!