Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Ma sütöttem ,nagyon finom,omlós,szaftos és üdítően savanykás,ajánlom nagyon az oldal látogatóinak.
Mézes-fahéjas almatorta szeletek
Hozzávalók:
A tésztához:
400 gr liszt
20 dkg vaj vagy margarin
3 ek cukor
3 ek tejföl
2-3 ek. hideg víz
csipet só
½ csg sütőpor
A töltelékhez
80 dkg hámozott,darabokra vágott alma
1 db citrom
1 tk. őrölt fahéj
2 ek. méz
1 vaníliás pudingpor
3 ek. sűrű sárgabaracklekvár
a tetejére kenéshez.
1 ek baracklekvár
Elkészítés:
A tészta alapanyagait összegyúrjuk és egy órát a hűtőben pihentetjük.
Közben elkészítjük a tölteléket.
Az almát apróbb kockákra vágjuk,feltesszük egy lábasban megpárolódni a mézzel,belefacsarjuk a citrom levét,hozzáadjuk a reszelt héját,az őrölt fahéjat.
Amikor kihűlt,hozzákeverjük a vaníliás pudingport és a lekvárt.
A tortaformát kibéleljük sütőzsírpapírral,a tészta kétharmadát kinyújtjuk és úgy helyezzük bele a formába,hogy a forma tetejéig érjen a tészta.
Beleöntjük a kihűlt almát és a tetejét befedjük a maradék tésztával,ízlés szerint díszíthetjük.
Hézagosan fedjük be,hogy a gőz sütés közben távozni tudjon.
190 fokra melegített sütőben 40 percig sütöttem.
Sütés félidejében a tetejét letakartam alufóliával.
A megsült torta tetejét még forrón lekvárral lekenjük.
A formában hűtjük ki,ha kihűlt,levehetjük a kapcsos részt.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!