Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Sodrófás rétes
Hozzávalók 4 rúdhoz:
25 dkg finom liszt
3 dkg sertés zsír
1 db tojás
1 ek 10 %-os ecet
1 csipet só
100 ml víz kb
A lekenéshez:
10 dkg sertészsír
7 dkg liszt
A töltelékhez:
70 dkg túró
cukor ízlés szerint
2 vaníliás cukor
5 dkg mazsola
3 ek tejföl
2 ek búzadara
A feltekert rudak lekenéséhez:
2-3 ek étolaj
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi vízzel,hogy jól nyújtható tésztát kapjunk.
Az így kapott tésztát vékony téglalap alakúra sodorjuk.
A lisztet a zsírral elkeverjük,ezzel megkenjük a lapot.
Feltekerjük,4 darabba vágjuk.
20 percet pihentetjük.
A tölteléket összekeverjük,hagyjuk állni.
A pihent tészta darabokat vékony téglalappá sodorjuk.
Vékonyan étolajjal megkenjük,zsemlemorzsával megszórjuk.
A tölteléket 4 részre osztjuk.
A tészta közepére tesszük a tölteléket,majd a két szélét egymásra hajtjuk.
Így járunk el a többi tésztával is.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a rétes rudakat.
Tetejét lekenjük étolajjal.
200 fokra melegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Langyosra hűtve,porcukorral meghintve szeleteljük fel.
Jó étvágyat kívánok!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!