Recept konyha főzés: Tiroli rétes variációk (kép)

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 288 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 288 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 288 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 288 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Tiroli rétes variációk

Tiroli rétes
Hozzávalók 3 rúdhoz:

20 dkg finom liszt
10 dkg rétes liszt
3 dkg zsír
1 dl tejföl
1 db tojás
1 dl langyos víz
1 kiskanálnyi ecet
csipet só

12 dkg vaj (olvasztott)

10 dkg finom liszt
Túrós töltelék körülbelül 1 rúdhoz:

30 dkg túró
1 ek tejföl
2 ek porcukor (ízlés szerint)
1 cs vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
5 dkg mazsola
Barackos-túrós töltelék hozzávalói:

30 dkg túró
1 ek porcukor (ízlés szerint)
1 cs vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
3 fél barack befőtt , felkockázva, lecsepegtetve
Az almáshoz:
50 dkg házi almapüré vagy dinsztelt alma

Első lépésként a langyos vizet keverjük össze az ecettel. A liszteket (10 és 20 dkg) és a sót is összekeverjük, majd adjunk hozzá 3 dkg zsírt, tejfölt és a tojást, valamint az ecetes vízből is egy kevéskét. Gyúrjuk össze a tésztát, és ha úgy érezzük, hogy nem elég lágy, adjunk hozzá még egy kis vizet. A végén egy könnyen nyújtható tésztát kell kapnunk, az ecetes vízből nem feltétlenül kell az összes.
A 12 dkg vajat olvasszuk fel, és keverjük csomómentesre a 12 dkg liszttel. Kicsit hűtsük vissza, hogy a lekenéshez tudjuk használni.
A tésztát sodorjuk ki vékonyra, majd kenjük le az előzőleg elkészített lisztes vajas keverékkel, majd tekerjük fel, és tegyük a fagyasztóba 30 percre.

Miután lehűlt a tésztánk, könnyebben fogjuk nyújtani. Vágjuk fel 3 részre úgy hogy egy kis darabkát hagyjunk majd a tetejére díszítésnek, majd ezeket nyújtsuk olyan vékonyra, amilyen vékonyra csak tudjuk.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük.
Az első kinyújtott lapot megszórjuk morzsával vagy darált keksszel.
Közepére hosszú sávban a tölteléket ráhalmozzuk.
A két szembe eső oldalt ráfordítjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
Felvert tojással lekenjük.
A kis darab tésztát is jó vékonyra kinyújtjuk.
Derelye vágóval vékony csíkokat vágunk,majd hármat a rétesünk tetejére helyezünk.
Ekkor újból lekenjük tojással.
A másik két tésztánál is így járunk el.
200 fokra melegített sütőben 25 perc alatt szép arany barnára sütjük.
Kissé lehűtjük,majd felszeleteljük.

Látta 272 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu