Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Tiroli rétes
Hozzávalók 3 rúdhoz:
20 dkg finom liszt
10 dkg rétes liszt
3 dkg zsír
1 dl tejföl
1 db tojás
1 dl langyos víz
1 kiskanálnyi ecet
csipet só
12 dkg vaj (olvasztott)
10 dkg finom liszt
Túrós töltelék körülbelül 1 rúdhoz:
30 dkg túró
1 ek tejföl
2 ek porcukor (ízlés szerint)
1 cs vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
5 dkg mazsola
Barackos-túrós töltelék hozzávalói:
30 dkg túró
1 ek porcukor (ízlés szerint)
1 cs vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
3 fél barack befőtt , felkockázva, lecsepegtetve
Az almáshoz:
50 dkg házi almapüré vagy dinsztelt alma
Első lépésként a langyos vizet keverjük össze az ecettel. A liszteket (10 és 20 dkg) és a sót is összekeverjük, majd adjunk hozzá 3 dkg zsírt, tejfölt és a tojást, valamint az ecetes vízből is egy kevéskét. Gyúrjuk össze a tésztát, és ha úgy érezzük, hogy nem elég lágy, adjunk hozzá még egy kis vizet. A végén egy könnyen nyújtható tésztát kell kapnunk, az ecetes vízből nem feltétlenül kell az összes.
A 12 dkg vajat olvasszuk fel, és keverjük csomómentesre a 12 dkg liszttel. Kicsit hűtsük vissza, hogy a lekenéshez tudjuk használni.
A tésztát sodorjuk ki vékonyra, majd kenjük le az előzőleg elkészített lisztes vajas keverékkel, majd tekerjük fel, és tegyük a fagyasztóba 30 percre.
Miután lehűlt a tésztánk, könnyebben fogjuk nyújtani. Vágjuk fel 3 részre úgy hogy egy kis darabkát hagyjunk majd a tetejére díszítésnek, majd ezeket nyújtsuk olyan vékonyra, amilyen vékonyra csak tudjuk.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük.
Az első kinyújtott lapot megszórjuk morzsával vagy darált keksszel.
Közepére hosszú sávban a tölteléket ráhalmozzuk.
A két szembe eső oldalt ráfordítjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
Felvert tojással lekenjük.
A kis darab tésztát is jó vékonyra kinyújtjuk.
Derelye vágóval vékony csíkokat vágunk,majd hármat a rétesünk tetejére helyezünk.
Ekkor újból lekenjük tojással.
A másik két tésztánál is így járunk el.
200 fokra melegített sütőben 25 perc alatt szép arany barnára sütjük.
Kissé lehűtjük,majd felszeleteljük.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!