Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Holnap Advent első vasárnapja.
Nagyon régen egyszer készítettem a süteményt.
Most jött el az alkalom,hogy újból a világ legfinomabb krémes süteményét tegyem az asztalra.
Most eredetitől eltérve fél adaggal és másik krémmel készítettem el.
1 óra alatt elkészíthető.
Verdens Beste norvég krémes
Hozzávalók a tésztához:
11 dkg vaj
11 dkg porcukor
3 tojássárgája
1 egész tojás
3 ek.tej
1 vaníliás cukor
11 dkg liszt
6 gramm sütőpor
Habhoz:
3 tojásfehérje
15 dkg porcukor
Szóráshoz:
8 dkg mandulaforgács
A krémhez:
250 ml tej
1 vaníliás cukor
78 gramm Gála vaníliás krémpor(főzés nélküli)
250 ml habtejszín
Elkészítése:
A tészta hozzávalóinál a vajat a cukrokkal,tojásokkal, habosra keverjük,majd apránként hozzáadagoljuk a tejet.
Jól kikeverjük és hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet is.
Egy 22×34 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk és a masszát rákenjük.
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá vejük és tészta masszára simítjuk.
Mandulával megszórjuk és 180 fokos előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Ha mandula kezdene pirulni,akkor fóliával borítsuk be,mert különben megég.
A krém készítése:
A krémport kézi habverővel a hideg tejjel 3 perc alatt besűrítjük.
A tejszínt keményre verjük.
A pudingos krémhez óvatosan hozzá keverjük.
Összeállítás:
A kihűl tésztát hosszában ketté vágjuk.
Alul a mandulás habos rész kerül,rá a krém,majd mandulás habos rész felülre kerül.
Enyhén porcukorral megszórtam.
Ez az eredeti Verdens Beste norvég sütemény.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Nagyon finom.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!