Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Szilvás gombóc burgonya nélkül
Hozzávalók:
A tésztához:
0,5 l víz
2 ek. étolaj
0,5 l finomliszt
2 tojás
1 kk só
Töltelék:
1 tk fahéj
3 tk cukor
14 db szilva
a hempergetéshez:
10-15 dkg zsemlemorzsa
2 ek. kristálycukor
1 ek. olaj
Elkészítés:
A vizet a sóval és olajjal egy fazékban felforraljuk.
Fokozatosan hozzáadagoljuk a lisztet és addig keverjük, míg a fazék oldalától a massza el nem válik.
Tűzről levéve langyosra hűtjük és a tojásokat egyenként beledolgozzuk.
Kinyújtjuk, négyzeteket vágunk.
A szilvába fahéjas cukrot töltünk és a tésztába tesszük, gombócokat formálunk.
Forró lobogó vízben főzzük ki.
Amikor a víz tetejére feljönnek a gombócok,attól számítva 3-4 perc alatt kész.
A zsemlemorzsát a cukorral karamellizáljuk,az olajt hozzá keverjük a
gombócokat beleforgatjuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!