Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Vese-velő gazdagon
40 dkg sertés lapocka
4 db vese
25 dkg velő
1 ek zsír
1 nagy fej vöröshagyma
1 tk piros paprika
4 gerezd fokhagyma
őrölt bors ízlés szerint
só ízlés szerint
1 tk házi paprikakrém
Nokedli hozzávalói:
50 dkg finomliszt
3 db tojás
1 dl víz
só ízlés szerint
A galuska (nokedli) főzővizébe
1 evőkanál só
2-3 evőkanál olaj
A megfőtt galuskához
kevés vaj (vagy olaj)
Elkészítés:
A velőt hártyáitól megtisztítottam.
A vesét kiereztem előző nap este.
Vékonyra szeleteltem,ecetes vízben áztattam,többször lecseréltem róla a vizet.
Forró lobogó vízben kétszer átfőztem úgy 5 percet.
Hideg vízzel lióblítettem.
A lapockát kockákra szeleteltem.
Egy nagy fej vöröshagymát apróra vágtam,zsíron üvegesre pároltam,piros paprikával megszórtam,egy kis vízzel felengedtem.
A hús kockákat rátettem,sóztam,paprika krémet is hozzá kevertem,borsoztam,fokhagymát szeltem rá.
Fedő alatt majdnem készre sütöttem,ekkor hozzáadtam a vesét,azzal készre sütöttem.
A vese gyorsan megsül.
Ezután rátettem a velőt,3-4 perc alatt készre sült.
Galuska (nokedli) elkészítése:
A lisztből, tojásból, sóval és kevés vízzel galuskatésztát keverünk és sós forrásban lévő vízbe szaggatjuk.
Amikor feljön a víz tetejére,akkor szűrőkanálba szedjük.
Folyó csapi víz alatt leöblítjük,jól lerázzuk.
Egy tálba tesszük,2-3 evőkanál étolajjal összekeverjük.
Házi savanyúsággal fogyasztottuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!