Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Ebből a tésztaalapból készíthető édes és sós sütemény is!
Vendégvárásra is kiváló vegyes sütemények.
Rácsos almás , meggyes párnák
Hozzávalók:
1/2 kg finomliszt
2,5 dl tej
1 db tojás
4 dkg élesztő
1 kk. só
1 mk. cukor
25 dkg fagyasztott Rama margarin
A tészta lekenéséhez:
1 db felvert tojás
Az almás rácsoshoz:
3 db alma reszelve,párolva
1 kk őrölt fahéj
1 ek cukor vagy ízlés szerint
20 gramm vaníliás pudingpor
A meggyeshez:
20 dkg körüli házi cukrozott meggy
2 dl meggybefőtt lé
20 gramm vaníliás pudingpor
1 ek cukor
1 késhegynyi őrölt fahéj
A kisült tészta lekenéséhez:
2 ek baracklekvár
Elkészítése:
Az élesztőt a cukorral kevés langyos tejen felfuttatjuk,majd a liszttel,sóval,tejjel összedolgozzuk.
Cipót formálunk belőle,majd téglalap alakúra kisodorjuk.
Egy reszelővel a fagyos margarint ráreszeljük és feltekerjük.
Kinyújtjuk,háromszor hajtogatjuk 20 percenként.
Míg készül ,kel a tészta ,addig a tölteléket elkészítem.
Az almát meghámozom,lereszelem.
Egy kis lábosba téve a cukorral,fahéjjal megpárolom ,majd a pudingport hozzá keverem.
A tölteléket kihűtöm.
A meggyes töltelék készítése:
A meggyet a lével,cukorral,fahéjjal megfőzöm és a pudingporral besűrítem és kihűtöm.
3 mm –re nyújtjuk lisztezett felületen.
Téglalap vagy négyzetekre szabjuk.
A tészta közepébe teszünk a töltelékből.
Vékonyabb tészta darabokat sodrunk a tetejére.
Rácsozó segítségével a tetejére valót kiszabjuk.
A tésztát körbe megkenjük tojás sárgájával és ráhelyezzük a rácsos részt.
Mind négy oldalán lenyomkodjuk.
Sütőpapírral fedett tepsire tesszük.
Tojás sárgával lekenjük.
200 fokra melegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
Még melegen lekenjük baracklekvárral.
Enyhén meghintjük porcukorral.
Más formákat,alakzatokat is süthetünk a tésztából.
Pogácsákat,kakaós kiflit is.
Finom,roppanós,hasonló a fornetti tésztájához.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!