Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Rácsos almás , meggyes párnák ,kakaós kifli
Hozzávalók:
1/2 kg finomliszt
2,5 dl tej
1 db tojás
4 dkg élesztő
1 kk. só
1 mk. cukor
25 dkg fagyasztott Rama margarin
A tészta lekenéséhez:
1 db felvert tojás
Az almás rácsoshoz:
3 db alma reszelve,párolva
1 kk őrölt fahéj
1 ek cukor vagy ízlés szerint
20 gramm vaníliás pudingpor
A meggyeshez:
20 dkg körüli házi cukrozott meggy
2 dl meggybefőtt lé
20 gramm vaníliás pudingpor
1 ek cukor
1 késhegynyi őrölt fahéj
A kiflikhez:
1 ek. kakaópor
1 tk. őrölt fahéj
2 ek. kristálycukor
A kisült tészta lekenéséhez:
2 ek baracklekvár
Elkészítése:
Az élesztőt a cukorral kevés langyos tejen felfuttatjuk,majd a liszttel,sóval,tejjel összedolgozzuk.
Cipót formálunk belőle,majd téglalap alakúra kisodorjuk.
Egy reszelővel a fagyos margarint ráreszeljük és feltekerjük.
Kinyújtjuk,háromszor hajtogatjuk 20 percenként.
Míg készül ,kel a tészta ,addig a tölteléket elkészítem.
Az almát meghámozom,lereszelem.
Egy kis lábosba téve a cukorral,fahéjjal megpárolom ,majd a pudingport hozzá keverem.
A tölteléket kihűtöm.
A meggyes töltelék készítése:
A meggyet a lével,cukorral,fahéjjal megfőzöm és a pudingporral besűrítem és kihűtöm.
3 mm –re nyújtjuk lisztezett felületen.
Téglalap vagy négyzetekre szabjuk.
A tészta közepébe teszünk a töltelékből.
Vékonyabb tészta darabokat sodrunk a tetejére.
Rácsozó segítségével a tetejére valót kiszabjuk.
A tésztát körbe megkenjük tojás sárgájával és ráhelyezzük a rácsos részt.
Mind négy oldalán lenyomkodjuk.
Sütőpapírral fedett tepsire tesszük.
Tojás sárgával lekenjük.
200 fokra melegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
Még melegen lekenjük baracklekvárral.
Enyhén meghintjük porcukorral.
A kifli tésztáját gömbölyűre nyújtottam,bőven megszórtam a fahéjas,kakaós,cukros töltelékkel.
12 cikkre vágtam,kifli formára sodortam,felvert tojással lekentem a tetejét.
Nagyon finom karamelles íze van,amikor megsül.
Más formákat,alakzatokat is süthetünk a tésztából.
Pogácsákat,kakaós kiflit is.
Finom,roppanós,hasonló a fornetti tésztájához.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!