Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Elkészült a puncsszelet másik változata.
Nagyon finom,mutatós sütemény.
A máz kivételével anyukámtól maradt rám a recept.
Békebeli puncsszelet
Hozzávalók a tésztához:
60 dkg finomliszt
25 dkg zsír
20 dkg kristálycukor
2 db tojássárgája
1 cs. sütőpor
2 dl tejföl
Töltelék:
20 dkg kristálycukor
3 dl víz
20 dkg darált dió
2 ek. kakaó
1 rumaroma
A lapok lekenéséhez:
baracklekvár
Máz hozzávalói:
1 db tojás fehérje
30 dkg porcukor
1 citrom leve
2-3 ek málnaszörp
1 főzős puncs pudingpor
10 dkg vaj
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
Elfelezzük.
Az egyik bucit is elfelezzük.
22×34 cm-es tepsi hátoldalára teszünk szilikonos sütőpapírt és az egyik lapot rányújtjuk.
10 perc alatt kb világosra sütjük 190 fokra melegített sütőben.
A másik lapot is kisütjük ugyanígy.
A papírral együtt emeljük le,várjuk,míg kihűl teljesen,mert különben összetörik.
A megmaradt darab tésztát kinyújtottam,ezt egy nagyobb tepsiben sütöttem ki,mindegy ,ha összetörik,mert úgy is összetörjük a töltelékbe.
A töltelék készítés:
A vizet felforraljuk a cukorral,langyosra hűtjük.
A darabokra tört tésztára öntjük,majd hozzá keverjük a darált diót,kakaóport,rumaromát is.
Az első réteg tésztát megkenjük lekvárral, erre jön a töltelék, majd ismét lekvár, tészta .
Egy nehezéket teszünk rá és egy éjszakán át így hagyjuk.
Másnap a tetején lévő tésztalapot felforrósított átszúrt lekvárral kenjük le.
A máz készítés:
A tojás fehérjét a porcukorral ,szörppel elkezdjük verni,majd vízgőz felé tesszük.
Hozzákeverjük a puncs pudingot és a vajat is.
Addig keverjük géppel,míg jól be nem sűrűsödik.
A tészta tetejére csurgatjuk,de gyorsan kell dolgozni vele,mert hamar köt.
Késsel ne kenjük,mert maszatos lesz.
és erre kerül a máz.
Jó étvágyat kívánok!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!