Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Diós,omlós-leveles kifli
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
30 dkg Rama margarin vagy vaj
2 dl tejföl
2 db tojássárgája
A lekenéshez:
4 -5 evőkanál olvasztott zsír
A töltelékhez :
2 tojásfehérje
20 dkg darált dió
15 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
Két részre vágjuk.
Egyenként vékonyra kisodorjuk,lekenjük olvasztott zsírral.
Feltekerjük,mint a bejglit.
Folpacba becsomagoljuk,hűtőbe tesszük,felhasználásig,de legalább 1-2 órát pihenjen.
Másnap is felhasználható.
A tésztába se só,se cukor nem kell.
Bármely módon formázhatjuk,ízlés szerinti töltelékkel tölthető.
Szép leveles,porhanyós a tészta.
A pihent tészta rudakat még elfeleztem,így négy kis rúd lett belőle.
Egyenként vékonyra kinyújtottam.
A tojás fehérjét a cukorral kemény habbá vertem,ízesítette a reszelt citrom héjjal,de a levéből is facsartam hozzá.
Hozzá kevertem a diót.
A tölteléket negyedeltem.
A kinyújtott lap alsó felére csíkban felkentem,majd feltekertem.
Feldaraboltam,kicsit meghajlítottam.
A másik 3 rúdnál is így jártam el.
Nem szorosan,mert akkor kireped.
Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztam.
180 fokra melegített sütőben 20-25 perc alatt kisütöttem.
Még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!