Recept konyha főzés: Kelt ,porhanyós mákos kifli (kép)

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Kelt ,porhanyós mákos kifli

Mákos,szilvalekváros omlós kifli

Hozzávalók:
Tészta:
30 dkg finomliszt
1 mk sütőpor
1 dkg friss élesztő
1,5 dl tej
1 tk porcukor
1 cs. vaníliás cukor
1 /2 citrom reszelt héja
10 dkg vaj
5 dkg zsír
Töltelék:

3 ek sűrű, házi szilvalekvár
10 dkg darált mák
½ citrom reszelt héja
1 ek porcukor
1 tojás fehérje
A kenéshez:
1 db tojás sárgája
Elkészítés:

Szitáljuk egy tálba a lisztet, tegyük hozzá a sütőport.
Ezután morzsoljuk el benne a vajat és a zsírt.
Közben az élesztőt futtassuk fel a porcukros, langyosra melegített tejben.
A morzsás tésztához keverjük hozzá a cukrot a citrom lereszelt héját, végül pedig dolgozzuk közepesen lágy tésztává az élesztős tejjel.
Tegyük kelesztő tálba,majd meleg helyen pihentessük 30 percet.
A töltelékhez keverjük össze a darált mákot a lekvárral és a citrom reszelt héjával.
A tojás fehérjét a cukorral verjük habbá és keverjük a mákhoz.
A megkelt tésztát elfelezzük,finoman átgyúrjuk.
2 bucit formázunk belőle.
Mind kettőt kör alakúra nyújtjuk.
Az egyiket megkenjük mákkal,ráborítjuk a másik körlapot.
8 cikkre vágjuk.
Egyenként szépen felsodorjuk.
Mindegyik cikken a nyújtófa segítségével egy kicsit még nyújtunk,így több lesz a tekerés.
Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk.
Tojás sárgájával lekenjük.
190 fokra bekapcsoljuk a sütőt,a hideg sütőbe tesszük.
Ahogy melegszik,úgy még szépen kel a kifli.
Kb 30 perc alatt megsütjük.

Látta 332 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu