Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Mákos,szilvalekváros omlós kifli
Hozzávalók:
Tészta:
30 dkg finomliszt
1 mk sütőpor
1 dkg friss élesztő
1,5 dl tej
1 tk porcukor
1 cs. vaníliás cukor
1 /2 citrom reszelt héja
10 dkg vaj
5 dkg zsír
Töltelék:
3 ek sűrű, házi szilvalekvár
10 dkg darált mák
½ citrom reszelt héja
1 ek porcukor
1 tojás fehérje
A kenéshez:
1 db tojás sárgája
Elkészítés:
Szitáljuk egy tálba a lisztet, tegyük hozzá a sütőport.
Ezután morzsoljuk el benne a vajat és a zsírt.
Közben az élesztőt futtassuk fel a porcukros, langyosra melegített tejben.
A morzsás tésztához keverjük hozzá a cukrot a citrom lereszelt héját, végül pedig dolgozzuk közepesen lágy tésztává az élesztős tejjel.
Tegyük kelesztő tálba,majd meleg helyen pihentessük 30 percet.
A töltelékhez keverjük össze a darált mákot a lekvárral és a citrom reszelt héjával.
A tojás fehérjét a cukorral verjük habbá és keverjük a mákhoz.
A megkelt tésztát elfelezzük,finoman átgyúrjuk.
2 bucit formázunk belőle.
Mind kettőt kör alakúra nyújtjuk.
Az egyiket megkenjük mákkal,ráborítjuk a másik körlapot.
8 cikkre vágjuk.
Egyenként szépen felsodorjuk.
Mindegyik cikken a nyújtófa segítségével egy kicsit még nyújtunk,így több lesz a tekerés.
Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk.
Tojás sárgájával lekenjük.
190 fokra bekapcsoljuk a sütőt,a hideg sütőbe tesszük.
Ahogy melegszik,úgy még szépen kel a kifli.
Kb 30 perc alatt megsütjük.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!