Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Habroló
Hozzávalók:
2 db 275 grammos leveles tészta
A rolók lekenéséhez:
5 db felvert tojás sárgája
A töltelékhez:
30 dkg kristálycukor
80 ml víz
5 db tojásfehérje
A rolók kenéséhez:
5 db tojás sárgája
Elkészítés:
A leveles tésztát lisztezett munkalapra tesszük .
3 cm-es csíkokra vágjuk.
Mini és nagyobb csövekre tekertem.
A tésztacsíkokat srégen, fedéssel tekerjük a roládformára. A tekerést a szélesebb végén kezdjük.
Fokozatosan, fedéssel betekerjük az egész formát - így habrolót készítünk.
A sárgákat felverjük és megkenjük vele a habrolókat. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a roládokat.
Előmelegített sütőben 180°C-on kb 15 percig sütjük.
Langyosan húzzuk le a roládokat a formáról, majd dolgozzuk ki a tészta másik felét.
A töltelék készítés:
A cukrot vízzel szirupra főzzük (15 percig).
A fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a forró szirupot és tovább vízfürdőben (gőzön) habverővel keverjük (kb 15 percig),vagyis amíg a hab szilárd masszává nem áll össze.
A meleg habot cukrász zsákba töltjük és a habrolókat betöltjük vele.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!