Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Töltött mézes krémes
Hozzávalók 24 ×39 cm-es tepsihez:
A lapokhoz:
7,5 dkg margarin
5 ek. tej
5 ek.méz
22 dkg cukor
60 dkg liszt
1,5 kk.szódabikarbóna
2 db tojás
A piskótához:
6 db tojás
6 ek. cukor
6 ek. liszt
1 mk. sütőpor
Krémhez:
6 dl tej
6 ek. búzadara
25 dkg margarin
15 dkg porcukor
2 vaníliás cukor
A lapok kenéséhez :
kb. 30 dkg baracklekvár
A bevonáshoz:
15 dkg csokoládé
2 ek. étolaj
Elkészítése:
A lapokhoz valókat ,
7,5 dkg margarin, 5 ek. tej ,5 ek.méz ,22 dkg cukor,vízgőz felett felolvadásig ,vagyis jó habosra keverjük elektromos keverőgéppel.
Gőzről levéve hozzá dolgozzuk a szódabikarbónával elkevert lisztet,tojásokat.
Könnyen nyújtható tésztává dolgozzuk.
Szükség esetén tehetünk még hozzá egy kis tejet.
3 cipóra osztjuk,tepsi nagyságúra kinyújtjuk és a tepsi hátoldalát vajjal kenve, a tészta lapokat világosra sütjük egyenként.
Ugyanakkora tepsiben megsütjük a piskótát.
A tojásokat a cukorral elektromos habverővel kb 8 percig habosra keverjük és fakanállal hozzá keverjük a sütőporral elkevert lisztet is.
180 fokon sütjük a lapokat és a piskótát is.
Krém készítése:
A búzadarát a tejjel,cukrokkal felfőzzük,majd kihűtjük és margarinnal habosra keverjük.
Sütemény összeállítása:
mézes lap-baracklekvárral kenve - mézes lap -a krém fele –piskótalap – krém - mézes lap
Amikor összeállítottuk,egy nagy nehezéket teszünk a süteményre,3-4 órát lenyomatjuk.
A csokoládét az étolajjal mikróban felolvasztjuk és a süteményt bevonjuk.
Összesen 24 órát állni hagyjuk,hogy szépen bepuhuljon és szépen szeletelhető lesz.
A tepsi mérete:24×39 cm
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!