Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Flamingó szelet
Hozzávalók:
Tészta:
30 dkg finomliszt
4 ek porcukor
csipet só
10 g szalalkáli
1 ek zsír
1 db tojás
1 császárkörte aroma ( 30 ml )
kb 1 - 1, 5 dl tej
Krém :
6 dl tej
6 ek liszt
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
Elkészítés:
A sütőt 180 °C - ra előmelegítjük.
A tésztához összeszitáljuk a száraz hozzávalókat, majd elmorzsoljuk benne a zsírt.
Az aromát elkeverjük 1 dl tejben, hozzáadjuk a lisztes részhez és az egészet összegyúrjuk, annyi tejet adagolva még hozzá, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk.
Ezután 3 egyforma részre osztjuk.
A tésztát 20 x 30 - as lapokká kinyújtjuk és zsírozott, lisztezett tepsi hátán egyenként, 6 - 8 perc alatt megsütjük. ( a tetejét szurkáljuk meg villával )
A lisztet simára keverjük a tejjel és sűrű péppé főzzük. A vajat a porcukorral és a vaníliával kihabosítjuk majd a kihűlt lisztkrémmel csomómentesre keverjük. A lapokat megtöltjük a krémmel, majd hűvös helyen egy éjszakán át pihentetjük.
Tetejét megszórjuk porcukorral és tetszés szerint szeleteljük.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!