Recept konyha főzés: Habos félhold (kép)

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 236 fő
  • Képek - 2154 db
  • Videók - 679 db
  • Blogbejegyzések - 234 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 153 db

Üdvözlettel,
Vass Lászlóné
Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 236 fő
  • Képek - 2154 db
  • Videók - 679 db
  • Blogbejegyzések - 234 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 153 db

Üdvözlettel,
Vass Lászlóné
Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 236 fő
  • Képek - 2154 db
  • Videók - 679 db
  • Blogbejegyzések - 234 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 153 db

Üdvözlettel,
Vass Lászlóné
Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 236 fő
  • Képek - 2154 db
  • Videók - 679 db
  • Blogbejegyzések - 234 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 153 db

Üdvözlettel,
Vass Lászlóné
Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Habos félhold

Mázas félholdak

Hozzávalók:

A tészta hozzávalói :

25 dkg finomliszt
1 cs sütőpor
10 dkg vaj
2 tojássárgája
10 dkg porcukor
1/2 citrom reszelt héja és leve
csipet só

A mázhoz:

2 tojásfehérje
20 dkg porcukor

töltéshez:

házi meggylekvár vagy baracklekvár

Elkészítése:

Először elkészítjük a tésztát: egy tálban jó habosra kikeverjük a tojás sárgákat a porcukorral, majd a citrom reszelt héjával és kifacsart levével.
Másik tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral, csipet sóval és elmorzsoljuk benne a puha vajat.
A két tál tartalmát összekeverjük, tésztává gyúrjuk. Ha túl lágy lenne a tészta kevés lisztet még adhatunk hozzá, de nem szabad keménynek lennie.
Lisztezett deszkán kb 2 mm vastagságúra nyújtjuk.
A tojásfehérjéket összekeverjük a porcukorral és enyhe gőz felett habbá verjük. A hab inkább "szakadós" legyen, mint kemény, mert akkor nem tudjuk majd elkenni a tésztán.
A felvert habot egy széles pengéjű késsel rákenjük a kinyújtott tésztára. Gyorsan kell vele dolgozni, mert a hab nagyon hamar szilárdul és olyankor már nem lesz kenhető.
Lisztbe mártott pogácsaszaggatóval (nálam 6 cm-es) félhold alakokat szaggatunk a tésztából, sütőpapíros tepsibe rakjuk.
Előmelegített 160-165°C-os sütőben kb 10-12 perc alatt világosra sütjük. (a sütési idő tájékoztató jellegű, sütőfüggő!) Sem a habnak, sem a tésztának kicsit sem szabad megbarnulnia!
Ha a holdacskák megsültek, pihentessük őket kis ideig a tepsiben, mert melegen könnyen törnek.
Ha teljesen kihűltek 1-1 félholdat összeragasztunk a lekvárral.
A leeső részeket egy kevés liszttel összegyúrtam és korongokat szaggattam belőlük.

Látta 14 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Vass Lászlóné 3 napja új képet töltött fel:

Szottes_almas_pite_2079746_9360_s

Vass Lászlóné 3 napja új képet töltött fel:

Igy_keszult_a_szottes_almas_pite_2079745_5562_s

Vass Lászlóné 3 napja új képet töltött fel:

Jaszberenyi_tekercs-001_2079744_7573_s

Vass Lászlóné 3 napja új képet töltött fel:

Cappuciner_2079743_2227_s

Wagensommer Alexandra írta 6 napja a(z) Almafánk képhez:

Almafank_2079109_2528_s

Nagyon szivesen , mindenkinek. Köszönöm, Edit .

Wagensommer Alexandra 6 napja új képet töltött fel:

Fuszeres_csirkecomb_borsos_steakburgonyaval_2079535_2286_s

Vass Lászlóné 1 hete új képet töltött fel:

Sajtos_pogacsa-002_2079415_8517_s

Vass Lászlóné 1 hete új képet töltött fel:

Kelt_csorogefank_2079414_2632_s

Vass Lászlóné 1 hete új képet töltött fel:

Kelt_csoroge_lekvarral1_2079413_7291_s

Vass Lászlóné 1 hete új képet töltött fel:

Szineske_kalacs_2079261_6653_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu