Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Gyümölcsös,tarka- citrommázas félholdak
10 dkg meggy
2 evőkanál kakaópor
5 dkg mazsola
csipet só
2 dl tej
1 csomag sütőpor
5 dkg darált dió
25 dkg liszt
3 tojás
25 dkg cukor
10 dkg vaj
a mázhoz:
1 citrom leve
20 dkg porcukor
Elkészítés:
A vajat és a cukrot a tojássárgájákkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet meg a darált diót, a sütőport, a tejet, a csipetnyi sót meg a tojásfehérjékből felvert kemény habot. A lágy, könnyű masszát óvatosan összevegyítjük, majd elfelezzük. Az egyik felébe csak mazsolát szórunk. A másik felébe tesszük a kakaóport és a magozott meggyet.
Egy 23 × 34 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe úgy öntjük bele
a kétféle tésztát, hogy a sárga massza mellé barna kerüljön, így szép tarkabarka lesz a sütemény. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon 25 perc alatt megsütjük. Sütés közben tűvel ellenőrizzük, hogy átsült-e a közepe.
A mázhoz a cukrot a citrom levével kikeverjük és megsült forró tésztára ráöntjük.
Amikor kihűlt a tészta ,pogácsa szaggatóval fél holdakat szúrunk ki.
Lehet szeletekre is vágni.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!