Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Viktória szelet
Hozzávalók:
Tésztához:
8 dkg margarin
10 dkg cukor
2 ek kakaópor
10 dkg darált dió
3 ek liszt
6 gr sütőpor
4 tojás felvert habja
Krémhez:
5 tojás sárgája
50 ml tej
1 csg tejszínes pudingpor
1 vaníliás cukor
1 ek liszt
10 dkg cukor
25 dkg vaj
Hab a tetejére:
2 tojás fehérje
2 ek baracklekvár
10 dkg cukor
Elkészítés:
Tészta készítése:
A tojás fehérjéket kemény habbá verjük a cukorral.
Hozzá adjuk az olvasztott margarint,majd a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport.
23×34 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük.
A tésztát elfelezzük.
Két lapot sütünk 180 fokon egymás után . 8-10 perc.
Krém készítés:
A cukrokat,lisztet,pudingport,tojás sárgákat,tejet kikeverjük,majd gőz felett addig keverjük,míg besűrűsödik.
A kihűlt krémmel kihabosítjuk a vajat.
A lapokat hosszában ketté vágjuk.
A krémmel betöltjük.
Egy keveset a tetejére is hagyunk.
A tojás fehérjéket a cukorral,lekvárral vízgőz felett kemény habbá verjük,majd a krém tetejére simítjuk.
Trió csokoládé forgáccsal szórtam meg.
Hűtőbe tesszük legalább egy órára és utána szeletelhetjük.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!