Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Darás,barackos kelt rétes
Tészta hozzávalói 2 rúdhoz:
1/2 kg finomliszt
1 db tojás
10 dkg zsír
1 pohár tejföl (175 gr)
kb. 3 dl tej
2,5 dkg friss élesztő
2 evőkanál cukor
egy pici só
A töltelék hozzávalói:
3 dl búzadara
175 gr tejföl
5 evőkanál cukor
2 db tojás
7 db sárgabarack hámozva,aprítva
Töltelék készítése:
A darát a tejföllel elkeverjük, a tojás sárgáját cukorral kikeverjük, a fehérjét habbá verjük, majd az összes hozzávalókat óvatosan összekeverjük, és végül a kinyújtott tésztára egyenletesen eloszlatjuk.
A tészta készítése:
Az élesztőt langyos tej egy részében felfuttatjuk, a liszt közepébe tesszük a megkelt élesztőt.
A maradék langyos tejbe keverjük a cukrot, a sót, 1 csapott evőkanál zsírt, és a felvert tojásokat,majd összeverjük.
A megmaradt langyos tejjel,tejföllel simára dagasztjuk,gyengébbre,mint a más kelt tésztákat.
Mikor már szép hólyagos a tészta, lisztezett deszkára öntjük, 2 cipót formázunk, tetejüket langyos zsírral megkenjük, és 35-40 percig pihentetjük meleg helyen,egy műanyag tállal letakarva.
Erre az időre,duplájára kel a tésztánk.
Egy abroszt liszttel megszórunk és a tésztát olvasztott zsírral lespriccelve,alá nyúlunk és amilyen vékonyra tudjuk kinyújtjuk.
Tejföllel elszórtan meglocsoljuk, ezután helyezzük rá a tölteléket ,megszórjuk barack darabkékkal.
A felcsavarása két oldalról abrosz segítségével történik.
Sütőpapírral bélelt tepsibe téve langyos zsírral megkenjük és minimum fél órát pihentetjük, végül 25-30 perc alatt készre sütjük.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Nagyon finom lett.
Jó étvágyat hozzá!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!