Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Fűszeres almával töltött csiga
Hozzávalók:
30 g élesztő
1 kockacukor
1+2 dl tej
300 g finomliszt
30 g porcukor
1 tasak vaníliás cukor
2 tojássárgája
30 gramm lágy vaj
30 gramm olvasztott vaj
1 kis csipet só
A kinyújtott lap szórásához:
1 ek búzadara
A töltelékhez:
400 gramm fűszeres almapüré /ezt házilag tettem el télire)
Elkészítés:
Az élesztőt a kockacukorral, 1 dl langyos tejjel és a teljes mennyiségből elvett 1 ek. liszttel elkeverjük, langyos helyen megkelesztjük-felfuttatjuk (15 perc), azaz kovászt készítünk.
A maradék 2 dl langyos tejben elkeverünk 30 g porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojás sárgákat, 30 g olvasztott, langyos vajat/margarint és a sót. A lisztet keverőtálba szitáljuk, hozzáadjuk a kovászt és a tojásos keveréket, hólyagosra kidolgozzuk. Konyharuhával letakarjuk, meleg helyen a kétszeresére kelesztjük (40 perc).
Egy tepsi alját kibéleljük sütőpapírral,
A megkelt tésztát lisztezett munkalapra borítjuk, átgyúrjuk, 1/2 cm vastag téglalapra nyújtjuk.
Búzadarával megszórjuk.
A hosszanti széleken 3-3 cm-t szabadon hagyva megkenjük a fűszeres almával.
Szorosan feltekerjük , és 3-4 cm széles darabokra vágjuk (kb. 10 lesz belőle) . Vágott felületükre fordítva, alul egy kicsit összenyomjuk a csigákat, egymástól tisztes távolságra a tepsibe rakjuk, oldalukat körbekenjük a maradék 30 g olvasztott vajjal/margarinnal . Letakarjuk, meleg helyen ismét a kétszeresére kelesztjük.
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra, aljára beteszünk egy meleg vízzel félig telt lábaskát vagy nagyobb konzervdobozt (a jó kelt tészta sütéséhez gőzre van szükség!). Középső bordamagasságra állított rácson 45-50 percig sütjük a tésztát (ha nagyon pirulna a teteje, betakarjuk alufóliával vagy sütőpapírral, de át kell sülnie!).
Hát bizony nagyon finom lett!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!