Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Finom,puha derelye készült ma.
Saját házi szilvalekvárral töltöttem meg.
Szilvalekváros derelye
Hozzávalók:
30 dkg finomliszt
csipet só
2 db tojás
1 dl langyos víz kb
A töltéshez:
házi szilvalekvár
A hempergetéshez:
3 ek étolaj
15 dkg zsemlemorzsa
Elkészítés:
A hozzávalókat annyi vízzel összegyúrjuk,hogy jó rugalmas,nyújtható tésztát kapjunk.
Vékonyra kinyújtjuk.
Egy pogácsa szaggatóval köröket szúrunk ki.
A derelye formába tesszük a tésztát ,közepébe lekvárt és összenyomjuk.
Az így megformázott derelyéket.
Lobogó enyhén sós vízben kifőzzük.
A zsemlemorzsát olajon megpirítjuk.
A megfőtt derelyéket beleforgatjuk és porcukorral meghintve tálaljuk.
Gyerekkoromban barátfülének neveztük.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!