Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Egyszerű,nagyon finom.
Készítsétek el Ti is!
Berlini szelet
A tésztához:
33 dkg liszt
15 dkg margarin
5 dkg házi zsír
12 dkg porcukor
10 gramm sütőpor
1 db tojás
1 db tojás sárgája
5-6 el házi barack lekvár
A töltelékhez:
25 dkg darált dió
10 dkg kekszmorzsa
10 dkg porcukor
½ dl rum
2 dl tej
A piskótatésztához:
4 tojás
10 dkg porcukor
4 evőkanál liszt
A mázhoz:
1 tojásfehérje
10 dkg porcukor
1 evőkanál citromlé
A sütőporral elkevert lisztet a margarinnal, zsírral, a tojással és a cukorral jól eldolgozzuk, meggyúrjuk.
Kinyújtjuk, 23× 34 cm méretű ,sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és megkenjük a lekvárral.
A diót,kekszmorzsát a cukorral, a rummal és a tejjel összekeverjük, majd a tésztára kenjük.
A 4 tojást a porcukorral habosra keverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a lisztet.
Ezt a piskótatésztát a diós töltelék tetejére simítjuk, és az egészet közepes tűznél megsütjük.
Közben elkészítjük a mázat: a tojásfehérjét a cukorral és a citromlével simára és fényesre keverjük.
A mázzal bevonjuk a kisült,forró tésztát.
Amikor kihűlt,a máz is rászáradt ,szeletelhetjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!