Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Albán krémes
Hozzávalók:
A piskótához:
4 db tojás
4 evőkanál finomliszt
4 ek cukor
1 kk sütőpor
3 ek eper lekvár
A vaníliás krémhez:
6 db tojás
18 dkg cukor
5 ek finomliszt
675 ml tej
3 csg vaníliás cukor
2 ek zselatin
A csokis krémhez:
3 ek finomliszt
150 ml tej
4,5 ek cukrozatlan kakaópor
15 dkg cukor
15 dkg puha vaj
1 tk zselatin
A csoki mázhoz:
5 ek porcukor
75 ml víz
5 ek kakaópor
10 dkg puha vaj
Elkészítés:
A piskóta készítés /23×34 cm –es tepsi/
A tojásokat a cukorral 12 perc alatt habosra keverjük .
A lisztet a sütőporral elvegyítjük,majd a fentiekhez keverjük egy fakanállal.
180 fokra melegített sütőben 12 perc alatt megsütjük.
Egy vékony piskótát fogunk kapni.
A vaníliás krém készítés:
A tojásokat ketté választjuk.
A tojás sárgákat a cukorral ,liszttel,fele tejjel csomómentesre keverjük.
A többi tejet hozzá adva felfőzzük sűrűre.
A tojás fehérjéket a vaníliás cukrokkal kemény habbá verjük ,majd a forró krémbe keverjük.
A zselatint kevés hideg vízben beáztatjuk , majd oldódásig felmelegítjük és a krémhez keverjük.
A kihűlt piskótát visszatesszük a tepsibe , lekvárral megkenjük.
A krémet ráöntjük , egyenletesre simítjuk.
Hűtőbe tesszük dermedni.
A csokis krém készítés :
A lisztet,cukrot ,kakaóport , tejet összekeverjük és felfőzzük.
Tűzről levéve hozzá keverjük a feloldott zselatint.
Kihűtjük a krémet és a vajjal habosra keverjük.
A hűtőben várakozó tésztát kivesszük a hűtőből és a vaníliás krémre kenjük.
A csokimáz készítés:
A kakaóport a cukorral, vízzel felfőzzük és azonnal hozzá keverjük a vajat is .
Hagyjuk langyosra hűlni ,majd a krémre csurgatjuk.
Széles pengéjű késsel eloszlatjuk.
Egy kicsit megrázzuk a tepsit , az asztal falához ütögetjük és így szép egyenletes lesz a bevonat rajta.
Legalább fél napot hagyjuk állni a hűtőben ,utána tetszőleges méretre vágjuk fel.
Jó étvágyat hozzá!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!