Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
3 db közepes héjában főtt burgonya
500 g liszt
víz
2 evőkanál étolaj
1 csipet só
A töltelékhez:
500 g túró
1 db egész tojás
ízlés szerint cukor
ízlés szerint citrom reszelt héja,
annyi tejföl, hogy a krémünk ne legyen folyós
A forgatáshoz:
4 evőkanál étolaj
500 g zsemlemorzsa
ízlés szerint őrölt fahéj
ízlés szerint őrölt szegfűszeg
ízlés szerint cukor
Tálalásnál:
ízlés szerint fahéjas porcukor vagy
ízlés szerint cukros tejföl
Elkészítés:
A főtt burgonyát megtisztítjuk, a krumplinyomón a lisztbe nyomjuk, és vízzel könnyen nyújtható tésztát gyúrunk.
Az ízesített zsemlemorzsát megpirítjuk.
A vizet feltesszük főni, teszünk bele csipet sót, és olajat.
Kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, és kis kockákra vágjuk.
Ízesítjük a túrót.
Majd egy kávéskanál túrót teszünk a közepére, és a kezünkkel gombócot formázunk.
Mikor forr a vizünk, beletesszük a gombócokat, ha feljönnek a víz tetejére, szedhetjük ki őket.
A lecsepegtetett gombócokat meghempergetjük az ízesített morzsába.
A tálalásnál mindenki a tányérján ízesíti fahájas porcukorral, vagy tejföllel, ki mit szeret.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!