Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók
kb. 2 kg-hoz
Az alaptésztához
1 kg búzaliszt (BL55)
2 evőkanál só
500 g margarin
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
375 g tejföl (20%-os)
100 ml 2,8%-os tej
1 nagy csipet kristálycukor
50 g élesztő (friss)
A rétegezéshez
150 g margarin
100 g medvehagyma
A kenéshez
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
Elkészítés :
A lisztbe tesszük a margarint, majd elmorzsoljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és jól összegyúrjuk. A tálat letakarjuk egy fóliával, majd a hűtőbe tesszük 1 órát pihenni.
Amíg pihen a tészta addig elkészítjük, a medvehagymás vajat. A medvehagymát késsel apróra vágjuk egy deszkán, a margarint egy kissé megpuhítjuk, jól elkeverjük.
Ha pihent a tésztánk lisztezett deszkán 5 mm vastagságúra kinyújtjuk.
Megkenjük a medvehagymás vaj felével majd a felső részét ráhajtjuk a közepére, ezt is megkenjük, és az alsó részt is ráhajtjuk. Majd ezt is megkenjük.
A két oldalát behajtjuk a közepéig. És még ezt is összehajtjuk félbe.
Tiszta konyharuhával letakarva fél órát pihentetjük. Ha letelt a fél óra akkor ezt a hajtogatást megismételjük. A második az csak sima hajtogatás ilyenkor már nem szoktam kenegetni, nekem ez mindig csak az első hajtogatásnál történik meg. Ha ez megvolt, akkor ismét letakarjuk és fél órát ismét pihen.
Ha letelt a fél óra akkor ujjnyi vastagságúra gyúrjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, felvert tojással megkenjük, majd 200 C fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt szép pirosra sütjük őket.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!