Recept konyha főzés: Linzercsiga (kép)

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 290 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 290 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 290 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 290 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Linzercsiga

Hozzávalók:

25-30 darabhoz

30 dkg liszt
10 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
20 dkg margarin
1 tojás
2 dkg kakaópor

Elkészítés:

A lisztet összekeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a tojást, összemorzsoljuk a vajjal és összegyúrjuk a tésztát. Két részre osztjuk, az egyik felébe belegyúrjuk a kakaóport. Külön-külön folpackba csomagoljuk és betesszük a hűtőbe pár órára. (de akár egy egész éjszakára is betehetjük)

Mindkét tésztát egyforma nagyságú és vastagságú téglalap alakúra kinyújtjuk (kb. 4-5 mm vastagra nyújtsuk), majd a lapokat egymásra helyezzük.Henger alakúra feltekerjük (úgy ahogy a bejglit is szoktuk) és 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy könnyebb legyen szeletelni. (egy egész éjszakára is betehetjük)

Ha kellőképpen megkeményedett a tészta, akkor kb. 5-6 mm vastag szeletekre vágjuk, sütőpapíros tepsire tesszük egymástól 2 cm-re. (ugyan nincs benne sütőpor, de mivel lágy tésztáról van szó, ezért egy picit terebélyesedni fognak sütés közben).

180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben kb. 10 percig sütjük. Tovább semmiképp nem kell sütni, hiába érezzük, hogy még puha a tészta, hiszen mire kihűl, megfelelően megszilárdul, de mégis finom puha és omlós marad. Viszont, ha túlsütjük, akkor mire kihűl, előfordulhat, hogy nagyon kemény lesz. Tehát úgy vegyük ki a sütőből, hogy még kicsit puha legyen a tésztája.

Hagyományos sütőben 200 fokon kb. 10-11 percig süssük.

Látta 228 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Vass Lászlóné üzente 5 éve

Csodálatos ez a teasütemény. Köszönjük.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu