Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Medve sajtos kifli
Hozzávalók:
60 dkg liszt,
1 dl tej
5 dkg élesztő
1 teáskanál cukor
2 egész tojás
1 doboz tejföl (175 gr)
1 dl étolaj
Kenéshez:
15 dkg vaj
1 csapott evőkanál só
1 tubus kenhető (Medve) tubusos sajt,(100g)
ízlés szerint :
1-2 kanál tejföl,
kb.20 dkg sonka apróra vágva,
metélőhagyma, petrezselyem,....
A tetejére:
1 db felvert tojás
10 dkg füstölt reszelt sajt
szezámmag
A tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi összetevővel is összedolgozzuk, kelesztjük.
A tésztában nincs só, mert mindegyiket sós vajjal kenjük majd meg, s az elég lesz hozzá.
9 cipót készítünk ebből a tésztából.
A cipókat kisodorjuk, 3-3 lapra osztjuk.
Mindegyik kör alakú lapot a sós margarinnal, vagy vajjal megkenünk, hármasával egymásra rakjuk.
Hagyjuk pihenni, kb. 20 percet, majd mindegyiket 8-8 cikkre vágjuk, s ízlés szerinti krémmel megkenjük.
Tejföllel, vagy a medve sajttal, vagy sonkával ízesítjük.
Ha a sajttal kenjük, egy kis tejfölt tegyünk hozzá, úgy könnyebben kenhető, s erre is szórhatunk sonkakockákat.
Vagy a sajthoz a tejföl mellett csak metélőhagymát rakjunk.
Mindegyik változat finom,kinek mi az igénye.
Ha megkentük a cikkeket, kiflit formázunk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, kicsit még kelesztjük, tetejét felvert tojással megkenjük,füstölt reszelt sajttal,szezámmaggal megszórjuk, majd kb. 170 fokon 10-15 perc alatt készre sütjük.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!