Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Leveles sajtos rudak
Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg finomliszt
3 dkg friss élesztő
1 evő kanál étolaj
150 gr tejföl
200 ml víz
1 teáskanál cukor
2 kávéskanál só
A kenéshez:
15 dkg lágy vaj
A tetejére:
1 db tojás
10 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A liszthez morzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk az összes hozzávalót, és jól összegyúrjuk, dagasszuk. Aki nem biztos magában az élesztőt fel is futtathatja a langyos vízben, és adja hozzá a liszthez.
Meleg helyre tesszük, konyharuhával letakarjuk, és 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, lisztezett deszkán 2-3 mm vastagságú téglalappá nyújtjuk.
A puha vajjal megkenjük.
Majd bevagdossuk a tésztát,9 négyzetre.
A bevágott tészta sarkait sorban középre hajtogatjuk.
Majd ha ez megvan a közepeket is további sorrendben ráhajtjuk.
Az így kapott tésztakupacot 15 percig konyharuhával letakarva 15 percig pihentetjük.
Ha letelt a 15 perc ismét kinyújtjuk, itt már nem kell megkenni ismét a vajjal. Majd újra bevagdossuk és megismételjük, a tésztakupac készítést ismét behajtogatjuk a széleket az előbbi sorrendben. És ismét letakarva hagyjuk 15 percig pihenni.
Ha letelt a 15 perc ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. (kb. 1,5 cm)
Felvert tojással lekenjük,reszelt sajttal megszórjuk és tetszőleges nagyságúakra vágjuk.
180 fokra melegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!