Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Lekvárral töltött aranygaluska
Nagyon finom lett,ma készítettem.
Ajánlom másoknak is elkészítésre.
Hozzávalók a tésztához:
30 dkg liszt
1 mk. só
2 ek cukor
Kb 2 dl
2 dkg friss élesztő
1 db tojás
1 citrom reszelt héja
5 dkg olvasztott vaj
A töltéshez:
20 dkg baracklekvár
A galuska lekenéséhez:
5 dkg olvasztott vaj
Szóráshoz:
10 dkg cukrozott darált dió keveréke
A vaníliamártáshoz:
4 dkg cukor
60 gr vaníliás pudingpor
6 dl tej
2 dl főzőtejszín
Elkészítése:
Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztet,cukrot,sót,reszelt citromhéjat összekeverjük,a közepébe bele öntjük a megkelt élesztőt,a tojást és a többi langyos tejjel jól kidolgozzuk,a végén az olvasztott vajjal szép hólyagosra dagasztjuk.
Duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkára borítjuk,fél cm vastagra nyújtjuk és 4-5 cm-es pogácsa szaggatóval kiszúrjuk.
Minden korong közepére egy kiskanál lekvárt teszünk.
A négy sarkát szépen összecsípjük.
Tenyerünkben egyenként gömbölyűre formázzuk.
Minden kis golyót olvasztott vajjal lekenjük.
Cukrozott dióba mártjuk.
Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk.
Még 20 percet kelni hagyjuk.
180 fokra melegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
Kicsit hagyjuk hűlni és egy tálba tesszük.
Még 20 percet kelesztjük letakarva.
A vaníliamártáshoz valókat összekeverjük és felfőzzük.
Az aranygaluskát még melegen,porcukorral meghintve vaníliamártással fogyasszuk.
Kicsit eltérő a hagyományostól.
Nagyon finom lett.
Jó étvágyat hozzá!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!