Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Kakakós kalács
Hozzávalók 2 rúd kalácshoz:
A tésztához:
90 dkg liszt
4,5 dkg élesztő
3 db tojássárgája
2 db tojásfehérje
3 ek. étolaj
1 tk. só
3 ek. porcukor
2 evőkanál kakaópor
fél dl tej
szükség szerint tej a tészta összeállításához
A kalácstészta lekenéséhez:
olaj
A kalács lekenéséhez.
1 db tojássárgája
kevés tej
Elkészítése:
Az élesztőt cukros tejben megfuttatjuk,majd összedolgozzuk a liszttel.a tojássárgával,tojásfehérjével,sóval és annyi langyos tejjel dagasztjuk be,hogy közepes keménységű kelt tésztát kapjunk.
Amikor már egyenletes,"szálas" a tészta,beledolgozzuk az olajat is.
A tésztát megfelezzük.
Az egyik marad fehéren.
A másikba beledagasztjuk a tejjel összekevert kakaót.
Jól kidolgozzuk és külön edényben mind kettő tésztát duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztákat,a kakaósat és a világosan hagyottat is 4 részbe vágjuk.
Mindegyik tésztát téglalap alakúra kisodorjuk,olajjal lekenjük.
Egy világos,megkenve olajjal,ráfektetve a kakaósat.
Sodrófával rásodorjuk,hogy összetapadjon,majd feltekerjük,mint a bejglit.
Mindegyiknél így járunk el.
Minden 2.-nál alul van a kakaós és rá a sárga.
A következőnél sárga alul,rá a kakaós lap.
2-2 rudat összefonunk,sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
Újból kelesztjük,addig míg a tepsit kitölti.
A tejet a tojássárgájával összekeverjük és a kalácsunkat lekenjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük,ha barnulna,fóliával a tetejét letakarjuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!