Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Mákos kalács szeletek.
Hozzávalók
Tésztához
500 g finomliszt
40 g élesztő
50 g cukor
50 g vaj
2 tojás
1 csipetnyi só
kb. 2,5 dl tej
Töltelékhez
1,5 dl tej
100 g cukor
180 g darált mák
1 db citrom reszelt héja
3 tojássárgája
A kalács lekenéséhez:
1 tojás fehérje
2 ek tej
1 kk cukor
Elkészítés:
A lisztet egy nagy tálba szitáljuk. A tejet kis lángon meglangyosítjuk, majd az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk,1 mk cukorral elkeverjük és lefedve felfuttatjuk.
A lisztet, a cukrot és a sót összekeverjük, a közepébe kis mélyedést készítünk, és beleütjük a tojásokat.
A vajat felolvasztjuk,majd hozzá adjuk és megkelt kovásszal és a maradt langyos tejjel jól kidolgozzuk.
Kelesztő tálba tesszük és duplájára kelesztjük.
A töltelékhez a tejet a cukorral felforraljuk, beleszórjuk a mákot és addig forraljuk, amíg a massza besűrűsödik. Hozzáadjuk a reszelt citrom héjat és a tojássárgáját, majd kihűtjük.
A tésztát kb. 35x35 cm nagyságúra nyújtjuk, majd hosszában félbevágjuk. A tészta mindkét felét megkenjük a máktöltelékkel, majd hosszában felgöngyölítjük.
A hengereket összetekerjük és sütőpapírral fedett tepsibe helyezzük.
a tojás fehérjét,tejet,cukrot összekeverjük és a kalácsot lekenjük vele.
A sütőt 50 fokra bekapcsoljuk ,a kalácsot betesszük a sütőbe.
20 percet itt ezen a hőfokon kelesztjük,szép nagyra nőtt ez idő alatt.
Utána 180 fokra állítva 30 percet sütöttem.
Közben alufóliával letakartam a tetejét,hogy meg ne égjen.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!