Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Mákos,fonott-foszlós kalács
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
7 dkg porcukor
1 db tojás
1 db tojássárgája
1 mk só
3 dkg friss élesztő
1 dl langyos tej 3,5 -ös
2 dl habtejszín 30%-os
A töltelékhez:
15 dkg darált mák
6-7 dkg cukor
1 db citrom reszelt héja
A kalács szálak lekenéséhez:
2 ek étolaj
A rudak lekenéséhez:
1 db tojássárgája
2 ek habtejszín
Elkészítés:
A töltelék hozzávalóit összekeverjük.
Az élesztőt szétmorzsoljuk 1 mk cukorral elkevert langyos tejben.
Felfuttatjuk.
A lisztet átszitáljuk.
A közepébe egy mélyedést készítünk ,bele öntjük a megkelt élesztőt és a többi hozzávalókkal szép fényesre dagasztjuk.
40 percet kelni hagyjuk.
Ezután 6 cipóra osztjuk.
Még 15 percet letakarva kelni hagyjuk.
Egyenként jó arasznyi szélesre ,25 cm hosszúra nyújtjuk.
Étolajjal lekenjük ,megszórjuk töltelékkel és felsodorjuk.
Mind a 6 darabnál így járunk el.
Három darabot összefonunk és szilikonos sütőpapírral bélelt formába helyezzük.
A tejszín és a tojássárgáját elkeverjük és a kalács tetejét lekenjük.
A másik rúdnál is így járunk el.
30-35 percig újra kelesztjük.
Közben még egyszer lekenjük a kalácsok tetejét.
Így lesz szép fényes,csillogós .
200 fokra melegített sütőben 35 perc alatt megsütjük.
Sütés közben,ha nagyon pirulna a teteje,alufóliával letakarjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!