Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Diós,omlós házi kifli
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
8 dkg porcukor
20 dkg vaj
5 dkg sertészsír
1 db tojás
1,5 dkg friss élesztő
1 ek tejföl
50 ml tej
A tetejére:
1 db kisebb tojás
A töltelékhez:
15 dkg darált dió
6 dkg cukor
1 kisebb citrom reszelt héja
tej ízlés szerint
Elkészítés:
Az élesztőt cukros,langyos tejben felfuttatjuk.
A liszttel ,porcukorral elmorzsoljuk a vajat,zsírt.
Hozzá aduk a tojást,a tejfölt és a megkelt élesztőt.
Szépen kidolgozzuk a tésztánkat.
Kelesztő tálba tesszük fél órára.
Ez idő alatt szépen megkel.
A megkelt tésztát 3 részre vágjuk.
Cipóvá gömbölyítjük.
2 mm-re kinyújtjuk.
8 cikkre vágjuk.
A töltelék hozzávalóit annyi tejjel összekeverjük,hogy ne legyen folyós.
A cikkek felső,szélesebb felére teszünk 1 tk tölteléket és felsodorjuk.
Mind a három cipónál így járunk el.
Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk.
Felvert tojással lekenjük.
Még 20 percet kelesztjük.
180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt szép pirosra sütjük.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!