Recept konyha főzés: Diós,porhanyós kifli (kép)

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 288 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 288 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 288 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 288 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Diós,porhanyós kifli

Diós,omlós házi kifli
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
8 dkg porcukor
20 dkg vaj
5 dkg sertészsír
1 db tojás
1,5 dkg friss élesztő
1 ek tejföl
50 ml tej
A tetejére:
1 db kisebb tojás
A töltelékhez:
15 dkg darált dió
6 dkg cukor
1 kisebb citrom reszelt héja
tej ízlés szerint
Elkészítés:
Az élesztőt cukros,langyos tejben felfuttatjuk.
A liszttel ,porcukorral elmorzsoljuk a vajat,zsírt.
Hozzá aduk a tojást,a tejfölt és a megkelt élesztőt.
Szépen kidolgozzuk a tésztánkat.
Kelesztő tálba tesszük fél órára.
Ez idő alatt szépen megkel.
A megkelt tésztát 3 részre vágjuk.
Cipóvá gömbölyítjük.
2 mm-re kinyújtjuk.
8 cikkre vágjuk.
A töltelék hozzávalóit annyi tejjel összekeverjük,hogy ne legyen folyós.
A cikkek felső,szélesebb felére teszünk 1 tk tölteléket és felsodorjuk.
Mind a három cipónál így járunk el.
Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk.
Felvert tojással lekenjük.
Még 20 percet kelesztjük.
180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt szép pirosra sütjük.

Látta 148 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu