Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Diós fonott kalács
Hozzávalók:
35 dkg finomliszt
1,5 dl langyos tej
1 db tojás
5 dkg olvasztott vaj
5 dkg kristálycukor
1 vaníliás cukor
2,5 dkg élesztő
csipet só
A töltelékhez:
15 dkg darált dió
cukor ízlés szerint
1 kisebb citrom reszelt héja
Elkészítés:
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk,majd a többi hozzávalókkal kidagasztjuk.
Meleg helyen duplára kelesztjük.
A tésztát 2 részre vágjuk,ovális alakra sodorjuk ki,majd olvasztott vajjal megkenjük,cukrozott dióval megszórjuk,majd feltekerjük.
A 2 rudat összefonjuk és egy sütőpapírral bélelt kalács formába helyezzük.
Még fél órát meleg helyen kelesztjük,felvert tojással lekenjük, hideg sütőbe tettem,míg melegedett a sütő,még kelt a kalács.
A sütés 15 perce után fóliával letakarjuk,mivel gyorsan sül és a teteje el ne égjen.
A sütés vége felé tejjel meglocsoljuk,attól lesz foszlós a kalács.
A kihűlt kalács tetejét fehér olvasztott csokival lecsurgattam,majd szeleteltem.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!