Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Mézes krémes,diós kávés szelet,keksztekercs
Mézes krémes
A tésztához:
40 dkg liszt
15 dkg porcukor
3 dkg zsír
3 evőkanál méz
1 tojás
2 evőkanál tej
1 teáskanál szódabikarbóna
A töltelékhez:
20 dkg margarin
25 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
3 evőkanál liszt
5 dl tej
3 dl baracklekvár
A tetejére:
porcukor
Elkészítés:
A porcukrot, a zsírt, a tojást, a tejet, a szódabikarbónát és a mézet egy lábasba tesszük, összekeverjük, majd tűz felett karamell színűre pirítjuk. Levesszük a tűzről, majd hűlni hagyjuk, és belekeverjük a lisztet. Ezt követően 4 cipót készítünk.
A cipókat vékonyra nyújtjuk, majd egyenként (25 cm x 30 cm) zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben 5 perc alatt megsütjük.
A töltelékhez a margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A lisztet a tejjel tűz fölött sűrűre főzzük, majd kihűtjük, és azt követően összekeverjük a cukros margarinnal.
Két lap közé ezt a krémet, erre baracklekvárt kenünk, majd ismét krémet, és befedjük a 4. lappal.
Tetejére porcukor.
Diós kávés szelet
Piskóta:
-6 tojás fehérje
-35 dkg darált pirított dió
3 ek finomliszt
-1 vaníliás cukor
-35 dkg cukor
Krém
:-6 tojássárgája
-6 ek cukor –
3 kk nescafé
-20 dkg margarin
Elkészítés:
Piskóta:
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük gőz felett.
Gőzről levéve hozzá keverjük a dió ¾ részét,a lisztet és a vaníliás cukrot.
A tésztát két részre osztjuk és külön megsütjük.
Így lesz két lapunk.
Krém készítés:
A tojás sárgákat a cukorral gőz felett sűrűre felfőzzük.
Tűzről levéve hozzá adjuk a nescafét.
Hozzá keverjük a margarint és jól kihűtjük.
Az egyik lapra a krém ¾ részét kenjük,rátesszük a 2. lapot és maradék krémet rákenjük.
A megmaradt dióval megszórjuk.
Keksztekercs
Hozzávalók:
Tészta:
– 50 dkg darált keksz
– 20 dkg porcukor
– 2-3 evőkanál kakaópor
– egy löttyintésnyi kávé
– pici rum
– kevés tej
– egy zacskó kókuszreszelék
Töltelék:
– 25 dkg vaj
– 20 dkg porcukor
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, majd közepesen kemény tésztát gyúrunk belőle. A nyújtódeszkát kókuszreszelékkel bevonjuk, majd azon nyújtjuk ki a masszát téglalap alakúvá. Egy kés segítségével megkenjük a töltelékkel (ha akarunk ebbe is szórhatunk kókuszreszeléket), majd feltekerjük. Hűtőben pihentetjük, majd kicsit dermedt állapotában felvágjuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!