Recept konyha főzés: Petre Roman sutemeny (kép)

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 292 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 156 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 292 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 156 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 292 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 156 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 292 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 156 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Petre Roman sutemeny

Hozzávalók: Egy laphoz: 3 tojás 3 kanál cukor 3 kanál borvíz 3 kanál liszt 3 kanál dióbél 1/2 kanálka szódapor A krémhez: 3 tojás sárgája 4 dl tej 1 vaniliás puding 25 dkg Rama margarin 20 dkg porcukor A cukormázhoz: 35-40 dkg cukor A süti tetejére: 3 tojás fehérje 15 dkg porckor Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéből kemény habot verünk. Hozzáadjuk felváltva a vizet és a cukrot ezzel is tovább verjük, majd a szódaport felfuttatjuk egy kevés citrom levével vagy ecettel is lehet. Én a citromot választottam. Egy kanál tojáshabot elkavartam a tojások sárgájával és óvatosan a tojásfehérjéhez kavartam. A diót és a lisztet is óvatosan hozzákavartam. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és egyenletesen eloszlatjuk a masszát. Előmelegített sütőbe tesszük és 10-15 perc alatt megsütjük. Így járunk el a másik két lap esetében is. Két lapot előkészítünk, megpergeljük a cukrot, majd gyors mozdulatokkal egyenletesen eloszlatjuk a két lap tetején. Hidegbe tesszük, hogy hamar kössön meg, közben elkészítjük a krémet. 3/4 rész tejet odateszünk melegedni, a tojássárgákat elkavarjuk a pudinggal és a maradék tejjel, majd mikor a tej megforrósodott hozzáöntjük és megfőzzük. A krém míg hűl, kikavarjuk a margarint a porcukorral. A kihűlt krémhez hozzákavarjuk óvatosan a margarint. Tetejére felverjük a 3 tojás fehérjét 15dkg porcukorral gőz felett, majd a tészta tetejére simítjuk és csokoládét reszelünk rá. Összerakás: pergelt cukros lap - krém - pergelt cukros lap - krém - lap - gőz felett felvert hab A sütit csak másnap lehet szeletelni, várni kell, hogy a pergelt cukor puhuljon meg.

Látta 6505 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

szanto hajnalka üzente 10 éve

Koszonom Erzsike!

Válasz

Sályi Tiborné Erzsike üzente 10 éve

Nagyon jól néz ki ez a finomság... Köszönöm szépen....

Válasz

szanto hajnalka üzente 10 éve

Koszonom szepen Rozika !Eloszor keszitettem ezt a sutit,de nagyon izlett mindenkinek!

Válasz

Orban Rozalia üzente 10 éve

Nagyon jól néz ki ez a sütemény,a receptet elolvasva jöttem rá,hogy én már többször megsütöttem,karamelles diós sütemény néven,annyi különbséggel,hogy a tetejére sárga mázat tettem,és olvasztott csokival díszítettem.
Hogy miért kapta a Petre Roman nevet?Asszonypolitika!

Válasz

szanto hajnalka üzente 10 éve

Koszi Marcsikam!Kedves egessegedre!

Válasz

Domján Mária üzente 10 éve

Gyönyörű finom süteményt hoztál
Egyiket elvettem Köszönöm szépen

Válasz

szanto hajnalka üzente 10 éve

Koszonom Anna!Aranyos vagy!

Válasz

Kőszeghy Anna üzente 10 éve

Hajni nagyon szépet, és finomat sütöttél! Gratulálok!
Névnapod alkalmából Isten éltessen sokáig!

Válasz

szanto hajnalka üzente 10 éve

Koszi Editke!En ez a recept utan keszitetem!En sima vizet tettem hozza.A borviz a szekelyeknel ugy tudom asvanyviz.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Nagyon finom sütemény lehet!
Szép szeletek.
Köszönöm Hajnikám.
Mi az a borvíz?

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu