Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Nagyon csak finom pogácsát sütöttem ma.
Vendégvárásra,bulikra vagy csak Úgy,ajánlom sok szeretettel.
Kolbászos pogácsa
Hozzávalók:
30 dkg finomliszt
21 dkg vaj
2,5 dkg élesztő
150 ml hideg tej
1 teáskanál só
5-6 csepp ecet
1 szál debreceni kolbász felszeletelve (vagy más kolbász)
A kenéshez:
1 db tojás
A tetejére:
Köménymag
Elkészítés:
Az élesztőt, a hideg tejet és a cukrot elkeverjük. A vajat egy kanál liszttel és az ecettel összegyúrjuk, majd kis téglalapot formázunk belőle, és félretesszük. A lisztet a sóval elkeverjük, az élesztős résszel tésztává gyúrjuk, majd jól kidolgozzuk. A tésztát lisztezett asztalon kigömbölyítjük, majd fóliával letakarva 20-30 percig pihentetjük.
A tésztát háromszor akkorára nyújtjuk, mint amekkora a vajas tégla, aztán a téglát a tészta közepére helyezzük, és a széleit kicsit felhajtjuk, hogy hajtogatáskor a vaj ne folyjon ki a szélén. Két oldalról behajtjuk a tésztát, ezzel beburkoljuk a vajas részt. 90 fokkal elfordítjuk a tésztát, és liszttel megszórva kinyújtjuk. Elvégezzük rajta az első szimpla hajtást. Ez abból áll, hogy szemmel a tésztát 3 részre osztjuk, és a két szélső oldalát a közepére hajtjuk. Fél órát hagyjuk pihenni, majd ismét hajtunk rá egy szimplát, és újabb fél óra pihentetés után a műveletet megismételjük. (Ha tésztánk nem engedné nyújtani magát, kicsit több ideig kell pihentetni.)
Az utolsó hajtogatás után 1 órát pihentetjük, majd 2-3 mm vékonyra nyújtjuk, és két egyenlő négyzetre vágjuk. Az egyik lapot tojással megkenjük, és sorba rakjuk rajta a kolbászkarikákat. A másik lappal lefedjük, és a kezünk élével elsimítjuk a köztes részt, majd pizza vágóval vagy éles késsel feldaraboljuk. A pogácsákat sütőpapírral fedett tepsibe helyezzük, tetejüket megkenjük tojással, megszórjuk köménymaggal. Langyos helyen megkelesztjük (kb. 25 perc), majd 180-190 C fokos sütőben arany barnára sütjük.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!