Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Vegyes savanyúság télire
Hozzávalók:
5 kg vegyes vágott (uborka, fejes káposzta,vöröshagyma,zöld paradicsom sárga –zöld - pritamin paprika stb...)
A felöntő léhez:
40 dkg cukor
4 liter víz kb
1 kávéskanál szalicil
3 dl 20%-os vagy 6 dl 10 %-os ecet
7 dkg só
fűszerek ízlés szerint (egész bors,kömény,mustármag,babérlevél,koriander,mustármag)
Elkészítés:
A fehér káposzta külső leveleit leszedtem,torzsáját kivágtam.
Uborkát,paprikát,paradicsomot megmostam.
A fejes káposztát ,uborkát legyalultam.
A paprikákat kicsumáztam,felszeltem vékonyra.
A zöld paradicsomot is felszeltem.
A hagymát megtisztítottam,vékonyra felszeltem.
Egy nagy edénybe tettem,egy kis sóval meghintettem és összekevertem.
Letakartam egy nagy fehér abrosszal.
1 órát hagytam állni,hogy egy kicsit összetöppedjen.
Ezután enyhén kifacsartam és hézagosan az üvegekbe raktam,hogy majd a felöntő lé mindenhová kerüljön.
A felöntő léhez a vizet,cukrot,sót,ecetet kikevertem,majd hozzá kevertem 1 tk. szalicilt.
/Nem főzöm fel,csak hidegen kikeverem!/
Az üvegekbe várakozó savanyúságra a fűszereket rátettem,majd felöntöttem a lével,majd lezártam a tetőkkel.
Reggel kerül a helyére,ekkor még öntök rá levet,mert egy kissé ülepedni fog,majd celofánnal még betakarom és a tetőkkel lezárom.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!