Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Tejszínes csokoládé torta szülinapunkra
24 cm-es torta formához:
A tésztához:
6 db tojás
30 dkg porcukor
2 dl víz
24 dkg finomliszt
1 sütőpor
6 ek kakaópor
A krémhez:
7,5 dl tej
3 csg csokoládés pudingpor
5 ek kristálycukor
2 ek kakaópor
¾ fiola rumaroma
3,5 dl habtejszín
1 habfixáló
A lapok lekenéséhez:
¼ fiola rumaroma
30 ml tej
A torta díszítéséhez:
6 db eper
3,5 dl habtejszín
5 dkg olvasztott csokoládé
A torta tetejének a bevonásához:
10 dkg étcsokoládé + 1k étolaj
5 dkg fehér csokoládé + 1 tk étolaj
Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk.
A lisztet,kakaóport,sütőport elkeverjük.
A tojás sárgákat a cukorral krémesre keverjük,apránként adagoljuk hozzá a vizet és kanalanként keverjük hozzá a sütőporos,kakaós lisztes keveréket.
A tojás fehérjéket kemény habbá verjük.
Lazán ,fakanállal a tészta masszába forgatjuk.
A tésztát 3 részre osztottam és külön sütöttem belőle 3 lapot 150 fokra melegített sütőben.
A torta forma alját szilikonos sütőpapírral béleltem,az oldalát margarinnal kentem le.
A megsült,kihűlt lapokat a rumaromával elkevert tejjel kentem le.
Krém készítés:
A pudingporokat a cukorral,tejjel simára kevertem és lassú tűznél kevergetve sűrűre felfőztem,majd kihűtöttem.
A pudingot a kakaóporral,rumaromával kihabosítottam.
A tejszínt felvertem és fokozatosan a pudinghoz keverve összedolgoztam.
Végül a habfixálót is hozzá adtam.
A lapokat betöltöttem a krémmel,az oldalát és a tetejét is.
A két féle csokoládét felolvasztottam a torta tetejére kentem.
Először az étcsokoládét,majd rácsurgattam a fehéret.
A tejszínt kemény habbá vertem,egy keveset hagytam belőle.
A többihez az olvasztott csokit kevertem.
Majd a torta oldalát és a tetejét is díszítettem.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!