Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Csokis-gesztenyés torta
Hozzávalók:
Tészta hozzávalói:
6 db tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál forró víz
6 evőkanál liszt
2 evőkanál keserű kakaópor
2 evőkanál étolaj
1 csomag (12 g) sütőpor
Gesztenyés krém:
1,5 csg édes gesztenye massza
2 evőkanál porcukor
1-1 evőkanál rum és zselatinpor
4 dl habtejszín
A csokis krémhez:
3 dl tejszín
30 dkg jó minőségű csokoládé
2 csg vaníliás cukor
A tepsi mérete:
20×30 cm
Elkészítés:
A tortalaphoz a tojásokat a cukorral 10 percig elektromos habverővel habosra keverjük,majd hozzáadagoljuk a vizet,az étolajat és a liszt,kakaópor,sütőpor keveréket.
A végül a tojások keményre vert habját is óvatosan beleforgatjuk a masszába.
A tepsi alját kibéleljük sütőpapírral, és belesimítjuk a masszát.
(Én, 4 lapot sütöttem belőle egyenként)
200 °C-ra melegített sütőben megsütjük.
Gesztenyés krém készítés:
A gesztenyés töltelékhez a gesztenyemasszát a porcukorral meg a rummal simára keverjük. A zselatint 1 deci hideg vízben néhány percig duzzasztjuk, majd addig melegítjük, amíg föloldódik. A tejszínt kemény habbá verjük, a gesztenyét óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk, majd a feloldott – de nem meleg! – zselatint is belecsurgatjuk.
A csokis krém készítés:
A tejszínt a vaníliás cukorral és a csokoládéval felfőzzük.
Hagyjuk kihűlni,géppel jól kikeverjük,majd hűtőbe tesszük felhasználásig.
Legalább fél napot álljon a hűtőben!
Ezután elektromos géppel jól kihabosítjuk.
A torta összeállítása:
A gesztenyés krémből hagyunk a torta oldalára és a tetejére is.
Az alsó lapra gesztenyés krém,befedjük a 2. lappal,erre kerül a csokis krém (hagyunk belőle a díszítéshez),3 lap,rá a gesztenyés krém.
Befedjük a 4. lappal.
A tetejét és oldalát is a gesztenyés krémmel vonjuk be.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!