Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Habkönnyű túrógombóc
1/2 kg túró
15 dkg vaj/margarin
20 dkg búzadara
4 tojássárgája
1 csipet só
4 tojásfehérje kemény habja
Továbbá a gombócok beforgatásához:
15 dkg zsemlemorzsa
2 ek étolaj
Vanília öntethez:
2 dl tejföl
1 vaníliás cukor simára keverve
Gombóc készítése:
A tojás sárgákat a vajjal,a túróval habosra keverjük,hozzáadjuk a búzadarát és a sót is.
Tovább keverjük.
Ezt a masszát 3/4 órára a hűtőbe tesszük pihenni.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük,majd közvetlen a gombóc főzése előtt keverjük lazán a hűtőben várakozó masszához.
Forró,lobogó vízben kifőzzük.
Amikor feljöttek a víz tetejére,ekkor már csak 1-2 percet forraljuk és kiszedjük a pirított zsemlemorzsába
Pihe könnyű,nagyon finom.
Olajon a zsemlemorzsát kissé megpirítjuk ,a gombócokat bele forgatjuk.
Porcukorral meghintve,vanília öntettel tálaljuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!