Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Női szeszély
HOZZÁVALÓK
Hozzávalók:
A tésztához:
20 dkg vaj
40 dkg finomliszt
2 db tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
1,5 dkg friss élesztő
10 dkg baracklekvár
1 dl tej
10 dkg porcukor
A habhoz:
20 dkg porcukor
8 db tojásfehérje
1 evőkanál citromlé
1 csipet só
A tetejére:
5 dkg durvára vágott pörkölt dió
1 ek baracklekvár
Elkészítés:
Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztből, a vajból, a tojássárgájából, a porcukorból, a vaníliás cukorból a felfuttatott élesztővel tésztát készítünk,összegyúrjuk.
A tésztát sütőpapírral fedett 20 × 30 cm-es tepsibe nyomkodjuk szép egyenletesen.
1 órás kelesztés után 180 fokra melegített sütőben halvány sárgára sütjük.(20 perc)
A tojásfehérjéket a cukorral, egy csipet sóval és 1 evőkanál citromlével jó kemény, fényes habbá verjük.
A sütemény tetejét megkenjük baracklekvárral, a tetejére simítjuk a citromos-cukros tojásfehérjehabot.
Megszórjuk a pörkölt dióval.
Egy kisebb kanállal a baracklekvárt csíkokban felvisszük a tetejére.
A sütő hőmérsékletét visszavesszük 140 fokra és a süteményt visszatoljuk.
addig sütjük,inkább szárítjuk,míg a hab megszilárdul,szép színt kap. /kb 15 perc/
Mennyei finom sütemény.
Ajánlom sok szeretettel.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!