Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók a tésztához:
6 db tojásfehérje
25 dkg cukor
25 dkg darált dió
15 dkg Tere-fere keksz darálva
12 gramm sütőpor
4 evőkanál víz
A krémhez:
6 db tojássárgája
3 dl tej
3 púpozott evőkanál liszt
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
20 dkg cukor
5 dkg csokoládé
25 dkg vaj
A tetejére:
3 dl tejszínhab
A díszítéshez:
4 dkg olvasztott csokoládé
Elkészítése:
A tojásfehérjékből a cukorral kemény habot verünk,majd hozzá keverjük a sütőporral,keksszel elkevert darált diót.
A tészta masszát 4 evőkanál vízzel lazítjuk.
A 22 ×34 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és a tészta masszát bele öntjük,elsimítjuk.
180 fokra melegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük,mint egy piskótát.
Krém készítése:
A tojás sárgákat a liszttel,kakaóporral , cukorral ,tejjel simára keverjük és felfőzzük.
Közben bele tördeljük a csokoládét is és sűrű krémmé főzzük.
Kihűtjük és a kihabosított vajjal jól kikeverjük.
A kihűlt süteményen elsimítjuk.
A tejszínt kemény habbá verjük és a krémre tesszük ,elsimítjuk.
A csokoládét felolvasztjuk és a sütemény tetejét lespricceljük vele.
Régi receptem,egy kis módosítással.
Nagyon finom.
Jó étvágyat hozzá!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!