Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Dióhabos korongok
Hozzávalók:
25 dkg margarin
3 tojás sárgája
20 dkg tejföl
1 vaníliás cukor
50 dkg finomliszt
1 csipet só
1 db citrom leve
A kenéshez:
2 evőkanál olvasztott zsír
A töltelékhez:
20 dkg házi baracklekvár
A diós habhoz:
1 tojás fehérje
1 ek cukor
1 kk citromlé
10 dkg darált dió
A díszítéshez:
5 dkg fehér csokoládé
1 ek étolaj
Elkészítés:
A margarint a tojások sárgájával habosra keverjük.
Hozzá adjuk a tejfölt ,a citrom levét ,a vaníliás cukrot is.
Tovább keverjük,majd a sóval elkevert liszttel összegyúrjuk.
A tésztát két részre osztjuk.
Mind kettőt egyenként vékonyra kinyújtjuk.
Lekenjük olvasztott zsírral.
Feltekerjük ,mint a bejglit.
Folpackkal becsomagoljuk.
Hűtőbe tesszük 2 órára vagy a fagyasztóba fél órára.
Az idő letelte után 2 mm –re kinyújtjuk ,majd kisebb pogácsa szaggatóval kiszúrjuk.
A tojás fehérjét a cukorral felverjük kemény habbá ,a többi hozzávalót hozzá keverjük.
A korongok közepére teszünk egy kis kanállal.
Szilikonos sütőpapírral fedett tepsire tettem.
180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt világosra sütöttem.
A csokoládét az étolajjal felolvasztottam a mikróban.
A kihűlt süteményt bele mártottam.
Hűtőbe tettem száradni.
Ezután kettőt lekvárral összeragasztottam.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!