Recept konyha főzés: Tejfölös fánk (kép)

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 290 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 290 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 290 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 290 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Tejfölös fánk

Tejfölös,szalagos farsangi fánk
Hozzávalók:
3 dl tejföl
8 db tojássárgája
5 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
1 kisebb citrom reszelt héja
3 cl rum
5 dkg élesztő
2 dl tej
70 dkg liszt
1 csipetnyi só
A sütéshez:
5 dl étolaj
Elkészítés:
A lisztet előző nap este a konyhámba teszem,hogy ne legyen hideg.
A langyos,cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
Az átszitált liszthez hozzákeverjük a cukrokat,a reszelt citrom héjat,a sót, majd a tejföl t,rumot és a tojássárgáját.
Ezután hozzáadjuk az élesztőt és a tejet, és alaposan összekeverjük.
Kelesztő tálba tesszük, és meleg helyen, letakarva duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületen kb. 1,5 cm-esre nyújtjuk, tetszés szerinti nagyságú szaggatóval kiszaggatjuk.
Fél órát letakarva pihentetjük,kelesztjük.
Ezután nem túl forró olajban kisütjük a fánkokat.
A felső fele kerül először az olajba,fedő alatt pár perc alatt megsütjük az egyik felét.
Fordítás után fedő nélkül.
Papírtörlőre szedjük.
Egymásra ne rakjuk a fánkokat,mert összelapulnak.
Porcukorral meghintve ,házi baracklekvárral tálaljuk.

Látta 240 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Vass Lászlóné üzente 5 éve

Köszi szépen

Válasz

Wagensommer Alexandra üzente 5 éve

Nagyon guszta

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu