Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Tejfölös,szalagos farsangi fánk
Hozzávalók:
3 dl tejföl
8 db tojássárgája
5 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
1 kisebb citrom reszelt héja
3 cl rum
5 dkg élesztő
2 dl tej
70 dkg liszt
1 csipetnyi só
A sütéshez:
5 dl étolaj
Elkészítés:
A lisztet előző nap este a konyhámba teszem,hogy ne legyen hideg.
A langyos,cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
Az átszitált liszthez hozzákeverjük a cukrokat,a reszelt citrom héjat,a sót, majd a tejföl t,rumot és a tojássárgáját.
Ezután hozzáadjuk az élesztőt és a tejet, és alaposan összekeverjük.
Kelesztő tálba tesszük, és meleg helyen, letakarva duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületen kb. 1,5 cm-esre nyújtjuk, tetszés szerinti nagyságú szaggatóval kiszaggatjuk.
Fél órát letakarva pihentetjük,kelesztjük.
Ezután nem túl forró olajban kisütjük a fánkokat.
A felső fele kerül először az olajba,fedő alatt pár perc alatt megsütjük az egyik felét.
Fordítás után fedő nélkül.
Papírtörlőre szedjük.
Egymásra ne rakjuk a fánkokat,mert összelapulnak.
Porcukorral meghintve ,házi baracklekvárral tálaljuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!