Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Almás pite
Hozzávalók a tésztához /23×34 cm-es tepsihez/:
40 dkg finomliszt
2 db tojás sárgája
15 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
1 közepes citrom reszelt héja
10 dkg margarin
10 dkg zsír
3 ek tejföl.
6 gr sütőpor
A töltelékhez:
1,5 kg alma
fahéj ízlés szerint
cukor ízlés szerint
3 ek búzadara
A pite lekenéséhez:
1 kisebb tojás felverve
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
Két részre osztjuk.
Hideg helyre tesszük,míg a töltelék elkészül.
Az almát meghámozzuk.
Nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
Ízlés szerint megszórjuk cukorral,őrölt fahéjjal.
Egy kis idő után a levétől kinyomkodjuk.
A búzadarát hozzákeverjük.
Az első tészta darabot tepsi méretre nyújtjuk.
Megszórjuk zsemlemorzsával.
Bele terítjük az almát.
Befedjük a másik kinyújtott tészta lappal.
Lekenjük a felvert tojással.
A tészta tetejét megböködjük villával.
180 fokra melegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!