Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Karácsonykor a puncs szelet is elmaradhatatlan nálunk
Nagyon finom lett.
Puncs szelet
50 dkg liszt
20 dkg vaj
2 tojás
1/2 csomag sütőpor
15 dkg porcukor
2-3 evőkanál tejföl
1 citrom reszelt héja
A töltelék hozzávalói:
2 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál kakaó
3 evőkanál baracklekvár
2 evőkanál erős feketekávé
1/2 dl rum (vagy rumaroma),
2-3 evőkanál porcukor
5 dkg vaj
A mázhoz:
18 dkg vaj
18 dkg porcukor
2 ek tej
1 csg főzés nélküli puncs pudingpor
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, s egy 23× 37 cm-es
tepsi hátán két vékonyabb, s egy vastagabb lapot sütünk belőle.
Ezt a vastag lapot, ha kész van, elmorzsoljuk, a tejjel leforrázzuk,
s hozzáadjuk a vaníliás cukrot, kakaót, lekvárt kávét, rumot, majd
ízlés szerinti porcukrot, s a puha vajat is.
Jól összekeverjük,
majd a két linzerlap közé töltjük.
Egy fehér zsírpapírral betakarjuk.
Egy nehezéket teszünk rá és egy éjszakán át lenyomatjuk.
A máz hozzávalóit vízgőz felett felolvasztjuk.
Keverő géppel addig keverjük,míg jól besűrűsödik.
Gyorsan a tészta tetejére csurgatjuk,a tálcát megrázzuk,hogy szépen egyenletesen terüljön a máz.
késsel nem simogatjuk,mert maszatos lesz.
forró vízbe mártott késsel szépen szeletelhető ,miután a máz rászáradt.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!