Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Kávés,karamellás krémes
Hozzávalók a tésztához:
60 dkg finomliszt
18 dkg zsír
1 sütőpor
1 csipet só
250 ml tej kb
A krémhez:
6 ek cukor
1 dl kávé
7 dl tej
5 púpos ek rétesliszt
15 dkg vaj
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejjel /nálam 2,5 dl volt/,hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.
3 cipóra osztjuk,24× 38 cm-es tepsi nagyságúra kinyújtjuk és egyenként a tepsi hátoldalán kisütjük.
Szép világosra süssük 180 fokon,kb 10-12 perc.
A krém készítés:
A 3 ek cukrot egy lábasban karamellizáljuk,majd 1 dl kávéval felengedjük.
Olvadásig kevergetjük.
A lisztet,a maradék cukorral és tejjel simára keverjük és a kávés karamellel sűrűre főzzük.
Tűzről hozzá keverjük a vajat és még melegen a lapokat megtöltjük.
Aki kevesli a krémet benne ,az készítsen több krémet.
Mi így szeretjük.
Hűtőbe tesszük egy éjszakára,majd porcukorral megszórva szeleteljük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!